Het telefonische kennismakingsgesprek, waarin u informatie krijgt over PMKT, wordt niet in rekening gebracht en is geheel vrijblijvend.
Het standaard uurtarief van Lumotio is in 2023 €81,34. Dit geldt voor zowel het geven van de therapiesessies, het schrijven van verslagen en het voeren van gesprekken.
Voor de reiskosten geldt dat de reistijd in rekening gebracht zal worden.

Vergoeding

Zowel de therapeute als Lumotio voldoen aan alle eisen om vergoeding te kunnen krijgen via de gemeenten die vallen onder de Drechtsteden. Hierdoor wordt de therapie voor uw kind in o.a. de gehele Hoeksche Waard vergoed. Let op: een verwijzing van huisarts of jeugdteam is vereist!

Ook voldoen zowel de therapeute als Lumotio aan alle eisen van de zorgverzekeringen. Dit betekent dat de therapie bij Lumotio (gedeeltelijk) wordt vergoed door verschillende zorgverzekeraars. Let op: de psychomotorische kindertherapie wordt benoemd als alternatieve geneeswijze of psychosociale zorg, waardoor deze vergoeding veelal vergoed wordt vanuit de aanvullende verzekering.
Doordat elke verzekeraar een andere vergoeding geeft aan psychomotorische kindertherapie, adviseert Lumotio u om zelf bij uw verzekeraar na te vragen wat de vergoeding voor de therapie is.

In sommige situaties is het mogelijk om, via het jeugdteam, een PGB voor psychomotorische kindertherapie aan te vragen. Ook kunnen scholen psychomotorische kindertherapie aanvragen via het samenwerkingsverband.

De kosten die worden gemaakt kunnen mogelijk bij de belastingaangifte worden opgevoerd als ‘bijzondere ziektekosten’ en zijn daarmee mogelijk aftrekbaar

Lumotio is aangesloten bij FVB
Lumotio is aangesloten bij RBCZ